Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Φραστικό επεισόδιο Τσακαλώτου - Βαρβιτσιώτη στη Βουλή

Σε υψηλούς τόνους και με εκατέρωθεν βολές ξεκίνησε η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα στη Βουλή, με συμπολίτευση και αντιπολίτευση να ακονίζουν από το πρωί τα μαχαίρια τους, δείχνοντας αποφασισμένοι για σκληρή αντιπαράθεση που δεν θα αφήνει κουβέντα να πέσει κάτω.






Τα αίματα άναψαν για τα καλά κατά την ομιλία του εισηγητή της ΝΔ, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και αναφέρθηκε με σκωπτική διάθεση και στις πληροφορίες που θέλουν στο εποπτικό συμβούλιο του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων να εντάσσεται και η Όλγα Χαρίτου, που εκτός από στέλεχος του τραπεζικού κλάδου είναι και σύζυγος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χριστόφορου Παπαδόπουλου.

«Το υπερταμείο που συστήνετε τόσο διαφανώς... για να βολέψετε και κανέναν. Σύζυγος βουλευτή σας διαβάζουμε θα είναι μέσα στο Υπερταμείο. Τόση διαφάνεια...», σχολίασε ο «γαλάζιος» βουλευτής, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος τον αποκάλεσε «χυδαίο» πυροδοτώντας ένα εντονότατο φραστικό επεισόδιο ανάμεσά τους.

- «Μιλάτε περί χυδαιότητας εσείς που συνεχίζετε να εμπαίζετε τον ελληνικό λαό», φώναξε ο κ. Βαρβιτσιώτης.
- «Ντροπή σας», ανταπάντησε ο Ε. Τσακαλώτος.
- «Επειδή λέω αλήθειες σας ενοχλεί. Να ανακαλέσει ο κ. υπουργός αλλιώς του χαρίζεται ο χαρακτηρισμός», σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ.

Αυτός όμως ήταν όπως αποδείχτηκε μόνον ο πρώτος γύρος στο πολιτικό «ρινγκ», καθώς λίγα λεπτά αργότερα, ο υπουργός Οικονομικών θέλησε να απαντήσει στον κ. Βαρβιτσιώτη και το έπραξε ανεβάζοντας τους τόνους.

«Παραφέρθηκα όταν είπα ότι είστε χυδαίος γιατί έπρεπε να πω ότι αυτό που είπατε είναι χυδαίο. Μετά από 100 χρόνια φεμινιστικού κινήματος να καταλάβετε ότι έχουν δική τους υπόσταση οι γυναίκες. Δεν είναι ούτε του αντρός ούτε του πατέρα τους. Ξεφτιλίζετε και τις γυναίκες του δικού σας κόμματος όταν μιλάτε έτσι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Βεβαίως με αποστόμωσε. Λέει ότι άξιες συζύγους έχουν μόνο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ», αντέτεινε εμφανώς ειρωνικά ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Η χυδαιότητα είναι να λέτε ότι έχουμε προτείνει έναν τραπεζικό έναν πανεπιστημιακό και μία γυναίκα κάποιου βουλευτή. Γι’ αυτό δεν έχετε απήχηση στις γυναίκες», κατέληξε ο υπουργός, βάζοντας τέλος και στη σφοδρή αντιπαράθεση.

Και μπορεί Ε. Τσακαλώτος και Μ. Βαρβιτσιώτης να είχαν βγάλει τα γάντια του «μποξ», ωστόσο, η κόντρα τους έδωσε την αφορμή στον Γιάννη Μανιάτη από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να βάλλει εναντίον της κυβέρνησης για τη στελέχωση του επίμαχου υπερταμείου, κατηγορώντας την για «αλισβερίσι» κάτω από το τραπέζι.

«Δεν ξέρω τι θεωρεί ο καθένας ότι συνιστά χυδαιότητα. Για εμάς η χυδαιότητα βρίσκεται στην ωμή, κυνική διαπραγμάτευση, που έκανε η ελληνική κυβέρνηση για να βάλει ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στο εποπτικό συμβούλιο του υπερταμείου αποικιοκρατίας έναντι του κ. Ζακ Λε Παπ συνεργάτη της κ. Λαγκάρντ.

Είπαν, δέξου τον δικό μου και δεν έχει σημασία αν είναι άντρας ή γυναίκα και θα αποδεχτώ τον δικό σου που φαίνεται ότι θα είναι κι ο πρόεδρος του Ταμείου», τόνισε ο κ. Μανιάτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου